Klik en
maak een afspraak!

The Movements

Reggaeband The Movements

Jaren geleden, vanaf 1992 t/m 1996, waren wij met onze kleine studio in huis betrokken bij deze reggaeband met de naam The Movements. Een analoge taperecorder van Tascam, de 85-16 (1″ tape), en de Atari computer met floppydrive waar Cubase op functioneerde als een midi sequencer zijn gebruikt voor deze opnames. Software plug-ins, Protools en Logic bestond nog niet 🙂
Een CD werd uitgebracht met de titel ‘Running out of time’ en de band trad regelmatig op in binnen- en buitenland.
De analoge 1″ tapes uit de studio hadden we na alle jaren nog steeds bewaard maar helaas waren deze niet meer af te spelen op de recorder. Analoge tapes worden na een aantal jaar plakkerig en verliezen soms zelfs de kwaliteit van de opnames. In 2008 hebben we de 1″ tapes laten bakken in Engeland. Het zogenaamde ‘bakken’ is een proces waarin de tapes een oven ingaan en door een bepaalde temperatuur en tijdsduur weer voor een korte periode afspeelbaar zijn. Daarna zijn de tapes direct gedigitaliseerd in Droomtent.

Wesy Music

Onlangs hebben we van de vele liedjes die in die periode zijn opgenomen 2 nummers opnieuw over de SSL gemixt en verrassend om de analoge tapesound weer te horen na al die jaren. Wellicht dat we alle nummers eens oppakken en afmixen. Er zijn toen voldoende mooie songs opgenomen!

 

Lead vocal: Rebecca Wezenbeek
Bas-, rhythm- en solo gitaar: Matthijs Hebly
Basgitaar: Wilco Versteeg
Keyboards: Sjoerd Koken – Peter Wezenbeek – Matthijs Hebly
Hammond & keyboards: Brother Marcus
Saxofoon: Tim Blonk
Drums en percussie: Peter Wezenbeek
Percussie: Willem de Vink
Rhythm gitaar: Jerrel Dalgliesh
Backing vocalen: Rebecca Wezenbeek, Josephine Jonker, Liduin Wagenaer, Angela Koster

Al het zakelijke geregel door Eric Koster

Uit 1995 nog een klein stukje van een optreden ergens in Groningen en Zwolle;