Klik en
maak een afspraak!

Gentlemen of Rock & Roll

Gentlemen of Rock & Roll, drie enthousiaste mannen uit Rotterdam die als eerste gebruik hebben gemaakt van onze tijdelijke actie ‘gratis opnemen‘ op de 2e zondag van de maand in onze studio. Gebruikmakend van onze Gretsch drumkit en hun eigen instrumenten hebben ze 4 songs opgenomen. Rock & roll is waar hun hart ligt en dat lieten ze blijken ook. Passie en plezier in hun spel en een gezellige opnamedag. Met een USB stick en daarop de complete Cubase sessie zijn ze moe en dankbaar aan het eind van de dag weer naar huis gegaan.
John, Emil en Luuk dank voor jullie enthousiasme en we hopen jullie snel weer te mogen verwelkomen in de studio.

 

     

 

 

 

 

Lees hier hun testimonial

Op een zondag waren The Gentlemen of Rock and Roll te gast in Droomtent Recording studio te IJmuiden. Droomtent had een mooie aanbieding waar wij graag op ingingen: ‘Een dagje gratis opnemen op iedere 2e zondag van de maand’. Omdat wij snel reageerden waren wij de eersten die gebruik konden maken van dit unieke aanbod.

Om 10.00 uur ‘s morgens stonden wij al vol verwachting voor de deur van Droomtent Recording studio met onze instrumenten en een hoofd vol muziek!  Na de hartelijke ontvangst van Peter (producent en technicus) hebben we eerst maar eens de broodnodige koppen koffie gedronken want het was de avond daarvoor erg laat geworden en vanochtend moest iedereen weer vroeg op! Daarna kregen wij een uitgebreide rondleiding door de studio. Wat ons meteen opviel was het grote aantal vintage instrumenten dat in de studio stond opgesteld. The Gentlemen of Rock and Roll is tenslotte een band met de roots in de sixties/seventies  en we voelden ons er meteen al helemaal thuis :-).

Bovendien was de inrichting van zowel de Studio als de Control room smaakvol, comfortabel en het straalde rust uit….
En dat is wat een muzikant nodig heeft voor een hele dag opnemen. Een plek waar je het gevoel hebt dat er in alle rust, zonder druk of stress, mooie creatieve prestaties geleverd kan worden.

Allereerst werden er van de 4 nummers de drumtracks opgenomen.
Luuk op drums in de studio en Emil en John in de Control room om via de koptelefoon mee te spelen en zingen voor de guidetracks van de songs. Een goede manier van opnemen omdat daarna alle andere partijen ontspannen kunnen worden ingespeeld.

Een prachtige goed gestemde mooie nieuwe Gretch drumkit stond tot mijn beschikking als drummer (Gretch drumkits hebben dat mooie vintage geluid) en in no time stonden de drumtracks er schitterend op. Daarna was het de beurt aan onze gitarist Emil om zowel de slag- en solopartijen in te spelen met zijn mooi klinkende Fender Telecaster en Jaguar gitaren. 
De zeer kundige manier waarop Peter alles in goede banen leidde zorgde voor een ontspannen opname sfeer, zodat wij ons alleen maar bezig hoefden te houden met onze muziek en de in te spelen partijen. Peter is een echte muzikale en technische duizendpoot en een allround vraagbaak die werkelijk overal verstand van heeft.

Na de middagpauze was het de beurt aan John, onze basgitarist, zanger en liedjesschrijver. Met zijn Vintage Hoffnerbas (de Paul McCartney of Beatle bas) werden de baslijnen professioneel ingespeeld en stond alle muziek er vervolgens schitterend op. Daarna was het weer de beurt aan John om alle liedjes in te zingen. The Gentlemen of Rock and Roll heeft nog nooit zo goed geklonken!!

We waren ‘s morgens om 10.00 uur begonnen en mochten tot ‘s middags 18.00 uur gebruik maken van de studio. Maar Peter kijkt niet op een uurtje meer of minder en was zelfs nog bereid een ruwe mix te maken wat door ons zeer op prijs werd gesteld. 
Het resultaat mocht er dan ook zijn! De 4 opgenomen nummers klinken werkelijk als een klok, dankzij de professionele manier van opnemen. Dit zijn opnames waar je de band buitengewoon goed mee kan promoten!

Droomtent Recording studio is een absolute aanrader voor iedere Muzikant/Band of Singer/Songwriter die een zeer goed klinkende opname wil gaan maken op professioneel niveau. 
Droomtent kan de artiest ook begeleiden met alle andere facetten van het maken van een CD of LP zoals artwork, hoesontwerp en promotiemateriaal. Droomtent heeft  analoge en digitale opname mogelijkheden of een combinatie ervan om die O Zo bekende vintage sound waar te maken en op te nemen. Kijk op de website voor alle informatie.

Al met al een zeer geslaagde opnamedag voor The Gentlemen of Rock and Roll. Moe maar zeer voldaan gingen wij op weg naar huis met 4 mooie opnamen in ons bezit en een bijzondere ervaring rijker.

Dank je wel Droomtent Recording studio voor deze geweldige dag en voor de geweldige opnamen. We hopen beslist nog een keer terug te komen.

Met vriendelijke groet:  Emil, John en Luuk

Onlangs is de band opnieuw in Droomtent Recording studio geweest voor het opnemen van nieuwe songs waarbij de band is aangevuld met Arie Korving op bas. Enthousiasme, veel lachen én serieus muziek maken is aan deze mannen toevertrouwd. Wederom een topdag en met plezier samengewerkt. Thx guys. Van deze nieuwe opnames is van ‘She’s so fine’ en ‘We still rock’ een videoclip gemaakt. Deze laten we graag aan jullie zien: