Klik en
maak een afspraak!

Droomtent Recording studio

Over de eigenaar en zijn passie…

De studio is van Peter Wezenbeek die zijn drumsporen in de muziekindustrie ruimschoots heeft achtergelaten. Als jochie van 9 jaar is hij als drummer begonnen in een popbandje wat onderdeel was van een kindershow in de Nederlandse theaters. Tijdens deze show speelden zij Top 40 liedjes en wat eigen werk. Bijna ieder weekend was deze kindershow ergens te vinden in de theaters van Nederland. Uiteindelijk braken zij in 1983 door als The Shorts met Comment Ca Va. De single werd miljoenen keren gekocht en de band trad op in bijna alle landen van Europa. De gouden- en platina platen hangen als stille getuigen aan de muur in Droomtent. Op internet en YouTube is een rijk aanbod te vinden van alle binnen- en buitenlandse TV shows waar The Shorts zijn geweest. In de periode daarna is Peter bij verschillende bands als drummer actief geweest en bouwde hij zijn eerste analoge opname studio met de naam ‘Wesy Music’ bovenop zijn woonhuis.

Jaren later wordt Droomtent Recording studio gerealiseerd, gebouwd onder leiding van een architect die gespecialiseerd is in het ontwerpen van akoestische studio’s. We hebben aan Peter gevraagd waarom hij deze studio wilde bouwen.

“Er is niets leukers dan muziek maken en er naar luisteren, de rest is bijzaak. Muziek is pure emotie, kleurt het leven en is belangrijk voor ieder mens. Ik heb zoveel prachtige herinneringen aan muziek en ben dankbaar voor iedere mooie song die men in de popmuziek uitgebracht heeft. Talent, emotie en passie bij muzikanten is zo gaaf om te zien. Waar ik een professionele geluidsstudio voor wilde hebben is, uiteraard voor mijzelf, maar ook voor anderen, om het prachtige fenomeen ‘muziek’ te blijven voeden met nieuwe mooie liedjes en uitvoeringen. Er zijn zoveel talentvolle mensen die het verdienen om hun eigen creaties een podium te geven door daar een prachtige opname van te maken. En dat kan hier in mijn geluidsstudio met de professionele apparatuur, vintage instrumenten en versterkers, humor, passie én plezier.

Een mooie mix van een liedje als eindresultaat is de kers op de taart en dat is wat al die homerecording opnames vaak ontbeert. Ze hebben wel de passie maar niet de kennis, de ervaring én benodigde apparatuur met een goed klinkende opname- en regieruimte. Droomtent Recording studio biedt dit alles wel en ook nog eens tegen een fatsoenlijke prijs, tenslotte verdient ieder liedje alle aandacht en mogelijkheden om het voor eeuwig op een prachtige manier vast te leggen.”

Droomtent Recording studio is een platform waarop auteurs, componisten, muzikanten, vocalisten, stemacteurs, engineers en technici verzameld zijn in een groot netwerk. Samenvoegen van elkaars talenten is een leuke en terugkerende basis voor geslaagde producties en het heeft de afgelopen jaren veel gedenkwaardige momenten gebracht en er zijn vele vriendschappen ontstaan. Jij bent dan ook meer dan welkom om aan deze ‘positieve vibes’ je bijdrage te leveren en we zien er naar uit je te begroeten.