Klik en
maak een afspraak!

Vintage instrumenten

Wij hebben een collectie vintage instrumenten en gitaarversterkers die je gratis mag gebruiken!
‘Rock on’ met onze Hammond C3 + Leslie 122, Fender Rhodes piano, Hohner clavinet, Yamaha SY99 synth en Wurlitzer piano, Vox AC50 en Fender Twin Reverb.

Hammond C3 + 122 Leslie

Deze mooie Hammond C3 dame is gemaakt in 1957 en is afkomstig van een Baptistenkerk uit Amerika waar zij jarenlang de kerkgangers iedere zondagochtend liet meezingen op haar klanken. Eind jaren ’60 maakte zij de oversteek naar Duitsland en kwam zij weer enkele jaren later in de huiskamer te staan van een muzikale familie uit Soest. Na een volledige revisie van de Hammond inclusief de Leslie 122 staat deze killercombi speelklaar in Droomtent. Rock on!
Klik hier voor meer historische feiten over deze mooie dame!

Fender Rhodes piano 

Deze Fender Rhodes type Mark 2 SeventyThree met de naam Otis “left eye’ Hudson (vernoemd naar de leider van de band) komt uit 1980 en stond in Chicago’s Dreamland Café. Tijdens een kroegtournee in Duitsland heeft Otis in een beschonken toestand zijn geliefde Rhodes geruild voor een paar goede flessen whiskey van de bartender. Jaren later sloten de deuren van de kroeg definitief en kwam de Rhodes na een lange omzwerving in Nederland terecht. Sinds 2012 staat Otis gereviseerd en als herboren in Droomtent.

Clavinet

Harvey ‘Cato’ Watson speelde deze Hohner clavinet E7 tijdens de Tribute to Bob Marley tour in Engeland. In Chinatown London verruilde Cato na de tour in 1984 uit geldgebrek zijn clavinet voor een baan als kok in het Chinese restaurant Cha Cha Moon. De muziekwinkel verkoopt de clavinet aan rekwisietenbedrijf PropMasters in London. Na een filmopname hier in Nederland is de clavinet achtergebleven en uiteindelijk terechtgekomen in een oefencentrum in Utrecht. Daarna is men het spoor bijster geraakt totdat de clavinet werd aangeboden op Marktplaats. Na een grondige revisie staat deze clavinet E7 klaar om te grooven in Droomtent.

Yamaha SY99 synthesizer

Deze Yamaha SY99 is een FM synth met wel honderden vette sounds die via een Floppy Disk worden ingeladen 🙂
Typisch jaren ’80 & ’90 klanken zoals Moogs, Synthbas, Sweeps, Pads, Strings, EP piano’s, Morphs, Cosmos, Galaxy enzovoorts. En iedere sound is weer te tweaken. Ooit eens aangekocht en gaaf dat we deze synth hebben.

Nog heel even geduld en dan hebben we een Wurlitzer piano in da house…….

Vox AC50 Top & Cab 2×12 uit 1967

Het gerucht gaat rond dat een van de toenmalige roadies van The Beatles deze Vox AC50 gitaarversterker, na hun legendarisch concert in Nederland, weggegeven heeft aan de dame in de Arnhemse muziekwinkel waar John Lennon eerder op de dag een mondharmonica Hohner Marine Band gestolen had. Uit schuldgevoel heeft deze roadie de volgende dag de gitaarversterker bij de muziekwinkel achtergelaten. Maar het is een gerucht……

En nu staat deze gitaarversterker in onze studio, klaar om bespeelt te worden. Heldere sound, mooi, droog en recht in je bakkus.

Fender Silverface Twin reverb

Johnny Guitar Watson heeft niets met deze Fender Twin Reverb gitaarversterker te maken maar het is een leuke openingszin. Wij hebben deze mooie vintage versterker met groot plezier in de studio staan. Plug je Fender Strat in en geniet van die prachtige ronde heldere ‘Twang’ sound. Heb je geen Fender Stratocaster…..?
Geeft niet, deze versterker klinkt met alles top. Een combi met de Fender Rhodes en/of Clavinet is ook geweldig. En gratis te gebruiken als je in de studio bent!

Boek de studio voor een opnamesessie!